Om kosten i Børnehuset Emdrup/Søgård
I Børnehuset Emdrup/Søgård serverer vi fast morgenmad, frokost og eftermiddagsmad til alle børnene. Derudover serverer vi formiddagsmad til vuggestuebørnene.
Sundt og økologisk
Vi har Det Økologiske Spisemærke, der er et bevis for, at mere end 90 procent af den mad vi serverer er økologisk.
Vi følger de anbefaler og retningslinjer, der udstikkes af Fødevarestyrelsen, der har lavet mange gode publikationer om området.
Særlige hensyn og allergier
Skulle ens barn have mælke- eller æggeallergi, tager vi meget gerne højde for dette. I disse tilfælde skal vi bruge en lægeerklæring fra en børnelæge.
Vi tager også hensyn til vegetarer samt religiøse og kulturelle hensyn.
Personalet
Grundlaget for at alt ovenstående kan lade sig gøre er, at vi har tre dygtige køkkenassistenter ansat, hvoraf en er placeret på matriklen Søgård og to på matriklen Emdrup.
En hyggestund
Udover at være en kilde til god energi, ser vi også måltidet som noget der skal være en hyggelig, rar og lærerig stund for børnene. Et samlingspunkt med plads til ro, fordybelse og samtale. Det er her vi kan tale om de oplevelser vi hver i sær har lyst til at dele, tale om madens farver, tekstur og duft, fortælle historier og meget mere. Måltidet er også god til at træne børnenes motorik i form af selv at øse med op og spise med bestik, eller øve samarbejde i forhold til at spørge sidemanden om han eller hun vil række en mælken.
At børnene spilder, får mad på tøjet, spiser med fingrene (alt efter alderen) betyder ikke så meget. Det vigtigste er, at måltidet er en god oplevelse og vi øver os.
Mad- og måltidspædagogik
Vi har i samarbejde med Meyers Madhus udarbejdet en Mad- og måltidspædagogik, som I kan læse i nedenstående dokument.